de afvalrace

In mijn jeugdjaren deed ik aan keurturnen. Wedstrijdniveau. En wat een heerlijke sport vond ik dat! Handstand, flik flak, trampoline springen, salto's draaien,.... Ik kon het allemaal. 
En dat allemaal in een leuk strak turnpakje, type allesonthullend, zeer flatterend! Mijn kostbaarste bezit.
Gelukkig door al die uren trainen zat er geen grammetje vet aan mijn lijf, dus viel dat turnpakje nog wel mee. 

Maar toen kwam het kotleven. Het turnen stopte, de junkfood en drank smaakten, en plots zat er 10 kg bij.
Wat jaren later gebeurde er iets anders in mijn lichaam, iets geweldigs, maar het kwam met een kostprijs. Van nul groeide er een mensje in mij, dat mijn lichaam helemaal op zijn eentje had gemaakt. Een wonderlijke prestatie, helaas bleef ook nu weer 10 kg als cadeautje achter. 

Bij kind twee besloot ik het wat slimmer aan te pakken, en ook de mededeling dat ik op het randje van zwangerschapsdiabetes zat, zorgde ervoor dat ik mijn tweede zwangerschap afsloot met -5 kg. Oef! 

Maar die andere 15, dat was een ander paar mouwen. 
Diëten hielp wel wat, maar het kwam er telkens weer snel aan. En met een baby en een 2-jarige rond hij, had ik s' avonds absoluut geen fut meer om nog te gaan fitnessen. Dus ik zette mijn afvalplannen on hold, tot meer tijd en energie zich aanmeldde. 

En toen ging ook de jongste naar school. En plots was er tijd. Maar om mij iedere keer naar de fitness te slepen, dat zag ik echt niet zitten. Want ik vind niets zo saai als fitness. Maar ook lopen, in buitenlucht of op loopband is niets voor mij. En bij een sportclub gaan ging ook moeilijk door mijn wisselende posten op het werk. Dus wat te doen... 

Toen kwam mijn schoonzusje ( de lieftallige miss folies) met de tip om eens op YouTube te kijken. De 30 day shred van Jillian Michaels was echt een aanrader om dagelijks aan je conditie en je gewicht te werken. Groot pluspunt: gewoon thuis op een matje. Tegenwoordig te vinden op: https://www.izlesene.com/video/jillian-Michaels-30-day-shred-level-1/6904782

En inderdaad: iedere dag 20 minuten jezelf tot het uiterste drijven met squatten, lunges, jumping jacks, crunches, push ups, noem maar op, maar resultaat was er snel. Doordat ik de kilo's en cm's zag verdwijnen begon ik ook veel meer op mijn eten te letten. Goed bezig, al zeg ik het zelf. Ik ontdekte terug mijn spieren, mijn lichaamscontrole, mijn rugpijn (waar ik best veel last van had) verdween, en het leukste van alles, al mijn kleding werd te groot, dus een goed excuus om een nieuwe garderobe aan te schaffen 😁.

Na maand 1 shredden deed ik nog een maand 2, maar toen was de goesting op. Saai hoor iedere dag hetzelfde... Maar nu had ik YouTube ontdekt, en scrollen door TouTube is net als rondlopen in je favoriete winkel, overal zie je wel iets interessants, iets wat je wil hebben, en na het ene volgt er een volgende wat je wel leuk zou kunnen vinden. 
En zo ontdekte ik yoga. Had het vroeger al wel wat gedaan in mijn studententijd, en toen vond ik het ook al zo leuk.
Ik heb verschillende kanalen doorlopen, met verschillende yogi's maar ben nu al een jaar grote fan van Adriene. Yoga with Adriene is een echte aanrader, echt, voor iedereen!

Je moet je niet iedere keer helemaal in het zweet werken, maar toch worden al je spieren op een goede gecontroleerde manier getraind. 
En je wordt er lenig van! Vroeger kon ik mij zonder verpinken in twee plooien, en met hulp van Adriene, lukt me dat opnieuw! Of toch bijna... 
En ook nu weer gewoon thuis met enkel mijn matje. Makkelijker kan niet. 

Dus aan iedereen die wil starten maar niet goed de tijd weet te vinden: met Jillian en Adriene zit je goed. Je moet nergens heen, het enige wat je nodig hebt is een half uurtje, een matje en een scherm! Dus geen excuses meer, gewoon starten! GO! 
Reacties

  1. Ooh, ik ben ook fan van Adriene ! (alleen komt het er hier veel te weinig van ...)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts