Familievakantie stressvakantie... of toch niet?

Twee jaar geleden zijn we ook op vakantie naar Portugal geweest, en dat was toch het een en ander. Met een A-kind van 4 en een N-kind van 2 hebben we toch redelijk was stresserende momenten meegemaakt daar op vakantie. 

Dus deze keer vertrokken we toch met een bang hartje opnieuw richting schoonzus.

En deze keer kwamen er ook heel wat stressfactoren bij: veel familie in ons vakantieparkje, (lees liefdevolle tantes die je een heel jaar moeten missen omdat je aan de andere kant van het land woont, en hun schade nu wat willen inhalen, gevolgd door neefjes en nichtjes die onze kinderen zouden overweldigen met hun aandacht. N-kind heeft niets liever, A-kind heeft liever van niet)
De vele restaurantbezoekjes; wat met N-kinderen al een hele uitdaging is, laat staan met een A-kind erbij.

En dan de bruiloft, daar hield ik mijn hart voor vast. Gelukkig heb ik een schoonzus die haar huwelijk tot in de puntjes had voorbereid, inclusief kindermeisjes, springkasteel, speelgoed, en grote snoeptafel, ideaal als beloning voor goed gedrag en zeden. Extra groot pluspunt; mijn ouders waren ook uitgenodigd, en een vakantie naar Portugal stond net toevallig nog op hun verlanglijstje. Wat maakte dat we 2 extra paar ogen hadden gedurende de vakantie om onze boys in de gaten te houden. 

We hadden ons goed voorbereid, hopelijk was het genoeg om de vakantie te laten slagen.

Dus daar gingen we, gepakt en gezakt het vliegtuig op. 
Test 1 goed doorstaan. Geen wenende, bange, zeurende kinderen tijdens de vlucht, maar opgewonden rustige kinderen die flink bleven zitten. 
En op dat elan heeft de vakantie zich verder gezet. Zoon N zocht liever het gezelschap op van tantes, nonkels, neefjes en nichtjes, en zoon A zocht liever de eenzaamheid van ons huisje op. Wat maakte dat partner en ik plots heel wat meer tijd ter beschikking hadden om te rusten, luieren, lezen, aan het zwembad liggen,... dingen die we al heel lang niet meer, langer dan 5 minuten aan een stuk, hadden kunnen doen. ZALIG.

Test 2: De bruiloft, die had gewoon niet beter kunnen gaan. Dikke pluim voor de schoonzus voor het kindvriendelijkste feest ooit te houden, en ook voor de volwassenen was het zeer geslaagd... die Portugezen weten hoe ze een trouwfeest moeten geven! Daar kunnen wij Belgen nog iets van leren :-)

Conclusie: een zalig rustige vakantie. Het had zelfs nog wel een weekje langer mogen duren. 
En dat had ik zeker niet verwacht! 
Reacties

Een reactie posten

Populaire posts