Lykke
Op zoek naar het geluk...

Ik heb een leuk boek gevonden op de boekenbeurs, Lykke, de Deense weg naar het geluk, van Meik Wiking
Een boek rond de Deense manier van leven, en hoe zij het dagelijkse geluk nastreven. Interessant, aangezien de Denen de gelukkigste mensen ter wereld zijn.
Echt een aanrader vind ik, zeker de moeite waard om te lezen.

Na het lezen van dit boek heb ik me voorgenomen om wat meer principes van de Denen ook in mijn leven toe te passen.

Ik ga beginnen met meer contact te hebben met de mensen om me heen... Letterlijk. 
Hoeveel mensen wonen er niet in een appartementsblok of straat en kennen hun buren totaal niet. Of enkel van ziens ...
Ik woon in een doodlopende straat en ken de meeste buren wel, met dank aan enkele buren die zich jaarlijks inzetten om een leuke straatbarbeque te organiseren. En dat is altijd heel gezellig.

Maar eigenlijk kan je als straat veel meer doen. Dat hoeven niet per sé meer activiteiten te zijn, ik wil gewoon de samenhorigheid op onze straat bevorderen, net zoals die Denen. Dat kan door wat meer een praatje te maken, of elkaars nummers uit te wisselen, maar ook door wat meer spullen aan elkaar uit te lenen.
Want geef nu toe, iedereen heeft een berg aan gereedschappen, materialen,... en die liggen de grootste tijd van het jaar toch maar te liggen. Hoe leuk zou het zijn dat iedereen wat meer deelde. Je hoeft zelf veel minder aan te kopen, want je weet dat je die spullen wel bij iemand anders kan lenen. En als iedereen iets te lenen aanbiedt, blijft het ook eerlijk.

Dit principe kan natuurlijk ook met boeken, kinderkleding,...
Ideeën heb ik genoeg.

Samenhorigheid, daar gaat het bij die Denen om. Iets wat wij misschien wel wat meer in mogen investeren. Ik ga alvast mijn best doen. 

Een vriendin van mij heeft van dezelfde schrijver het boek ‘Hygge, de Deense kunst van het leven.’ En ik mag het lenen. Ik kijk er al naar uit...
Reacties

Populaire posts